Hvis der er én ting som de fleste byboere savner mere end den friske morgendug over markerne, så er det at have en have og et lille frirum, hvor man kan få lov til at slappe af og gå og gøre sin ting.

Desværre er det ikke alle der bor i byerne der er så heldige og har den mulighed, men for en lille procentdel lever de det søde liv, de har nemlig en kolonihave som de kan hygge rundt i. 

Hvis du er en af de heldige der har en sådan have, så bør du virkelig også udnytte den, og de mange gode timer som du kan få i den. Der er bare mange af os som desværre ikke er de bedste havemænd, og derfor har jeg skriblet en lille guide sammen til hvordan du får en kolonihave til at skinne. 

1. Renovér sovepladsen

I de flest kolonihavehuse er der kun et par rum som man kan bruge til at sove i, din første mission er at renovere dem så de er lækre og behagelige at sove i – for uden en god kvalitetssøvn kommer du aldrig til at blive udhvilket nok til at virkelig give den gas med havearbejdet. 

Når du er færdig med at ordne de mest tydelige fejl og mangler, så kan du begynde at kigge på haven. 

2. Fjern alt ukrudet

Og med alt ukrudtet, så mener jeg at du skal ned på alle fire og i gang med skovlen – du skal have tilintetgjort alt ukrudt, så det ikke pludseligt ødelægger dine bede og begynder at gro vildt og ustyrligt igen – du skal have en pænt og rent canvas at bygge din kolonihave på, ellers kommer den aldrig til at se så ren og pæn ud som du gerne vil. 

3. Fyld ud

Hvis du gerne vil have et mere stilrent look kan du med fordel kigge på Information om skærver i granit til at lægge ved siden af dine stier, det vil være med til at give en flot naturvej, uden du overhovedet behøver at lægge fliser. 

Derudover skal du selvfølgelig have gang i alle kolonihavemøblerne og de dertilhørende puder. Der er få ting i livet der er lige så meget dansk hygge som det at gå og gøre det lille kolonihave hus klar til sommeren og til alle de dejlige arrangementer du vil holde dernede – du har dine fødselsdage, overraskelser og sommerfester dernede, så det handler om at gøre det hyggeligt til det!