Hollændersten – en klassiker til indkørslen

Hollændersten er en klassisk belægningssten som er meget enkel i sin fremtræden. Stenen er typisk dobbelt så lang som den er bred, og dens simple udtryk giver mulighed for kreative læggemønstre. Stenen bruges typisk til indkørsler og terrasser, da den både er slidstærk og særdeles levende at se på. Hvis du kombinerer hollændersten sammen med andre typer belægningssten har du samtidig mulighed for at skabe dit eget æstetiske udtryk.

Sammenlign priser på hollændersten

Her kan du nemt og hurtigt sammenligne priser og mål på hollændersten fra forhandlere. Du kan besøge hver forhander for at høre og læse mere om hver sten. 

Hollændersten Prissammenligner

Sammenlign priser på hollændersten her. Se priser, mål, vægt og farver.

Vær opmærksom på at der kan forekomme prisændringer hos forhandlere, grundet rabatter og lignende. Vi arbejder hele tiden på at have pris pr. m2 opdateret. Gaardsten.dk kan ikke stilles til ansvar for priser.

Hollændersten mål

Normal Hollændersten

En normal hollænderstens mål er, som huskeregel, dobbelt så lange som de er brede. Derfor kan Hollænderstene ligges i utallige mønstre, og er særdeles velegnet til indkørsler og terrasser. En normal hollændersten er typisk 10 cm i bredden og 20 cm i længde. Derudover er stenens tykkelse mellem 6-10 cm. Dette er fordi belægningssten til indkørslen helst skal være 6cm eller derover for at kunne være et stabilt køreunderlag.

Normale hollændersten mål 

Bredde x længde10 x 20 cm
Tykkelse6 – 10 cm
Vægt pr. sten2,6-4,6 kg.
Ca. vægt pr. m2130-230 kg.
Antal pr. m250 stk.

 

Halve Hollændersten 

Det er også muligt at få halve sten. Dette betyder ikke at stenen er 5x10 cm, men at stenen derimod er et kvadrat. Den halve stens mål er 10x10 cm, og grundet den mindre størrelse så er tykkelsen typisk mellem 7-10 cm. Dette sikrer at stenen stadig kan fungere som køreunderlag på trods af dens mindre mål end den normale sten. Disse sten fås normalt som tilbehør til normale hollændersten.

Halve hollændersten mål

Bredde x længde10 x 10 cm
Tykkelse7 – 10 cm
Vægt pr. sten1,5 -2,3 kg.
Ca. vægt pr. m2155-230 kg.
Antal pr. m2100 stk.

 

Halvanden Hollændersten

En halvanden sten har mål på 10 cm i bredde og 30 cm i længden. Disse sten giver mulighed for yderligere liggemønstre. Disse halvanden sten fås i en tykkelse på 7 cm. Dette skal man huske at skrive sig bag øret når stenene skal ligges. Disse sten sælges normalt som tilbehør til de normale sten.

Halvanden Hollændersten mål

Bredde x længde10 x 30 cm
Tykkelse7 cm
Vægt pr. sten4,7 kg.
Ca. vægt pr. m2155 kg.
Antal pr. m233 stk.

 

Hollændersten pris

Der er forskellige priser afhængig af leverandør og typen af sten. Typisk koster en normal sten et sted omkring 130 kr. per kvadratmeter, men vil variere på tværs af forhandlere. Eksempelvis vil det for en terrasse på 3*4m koste et sted omkring 1560 kr i sten.  En af de faktorer, som spiller ind på stenenes pris er tykkelsen. Her kan det dog være en god idé ikke at vælge en sten der er for tynd, da det kan føre til knækkede sten og større kørselsspor. En halv hollændersten (10x10 cm) koster ca. 1,2-1,8 kr. per sten, hvilket giver en kvadratmeterpris på 120-180 kr. En belægning med halvanden-hollændersten vil typisk koste mellem 75-90 kr. pr. m2.

Hollændersten indkørsel

Hollænderstenen er ideel til brug i indkørsler. Samtlige belægningssten hos Gaardsten kan bruges til indkørslen, men denne type sten giver dig mulighed for at skabe en levende og æstetisk flot indkørsel. Sten på 10 x 20 cm kan både samles i klassisk udseende kvadrater, og lægges i levende mønstre. Med hollændersten får du både en kørselsoverflade der er slidstærk og som giver et flot udtryk, hver gang du eller dine gæster parkerer bilen i din indkørsel. Nogle vil gerne lægge hollænderstenene så de er parallelle med indkørslens kanter – for ikke at skulle skære så meget i kanterne, men ved at lægge stenene diagonalt så får du det stærkeste og mest holdbare underlag. Se Gaardsten.dks samlede oversigt af belægningssten her.

I samarbejde med