Kortspillet har fået en renæssance, både i den virkelige verden men ikke mindst online på diverse platforme, hvor du har mulighed for at spille alene eller mod og med andre deltagere.

Derfor tænkte vi, at det er på sin plads at give dig en lille oversigt over, hvad nogle af de mest populære og helt klassiske kortspil egentlig er, og hvad de går ud på. Så kan det være, du også blliver inspireret til at kaste dig ud i kortspillets verden. 

Brug guiden her til at danne dig et overblik over, hvilke former for kortspil, der kunne være interessant for dig – og søg så videre på nettet, for at finde en mere udførlig vejledning til det enkelte spil. Når du har regnerlen godt på plads, så er der kun et sidste skridt tilbage:

At få erhvervet dig et sæt kortspil – det burde ikke være så svært – og herefter at få overtalt din nevøer, børn, forældre, venner, studiekammerater eller fremmede mennesker på bænkene i din nærmeste park til at spille sammen med dig.

Lykkedes det ikke, så kan du også benytte mulighederne i den online verden og spille kortspil online. Vi anbefaler, at du finder et sted, hvor det er muligt at kaste dig ud i spilleriet uden at skulle registrere dig med betalingskort oplysninger.

Hvad skal jeg spille?

Der findes utallige kortspil – lige fra de spil, du spiller helt alene, til spil du spiller sammen med et stort antal deltagere. Og lige fra de helt simple, for selv små børn kan være med, til de meget aancerede, som kræver stor træning at mestre.

Et af de mest kendte og simple eksempler på kortspil, som er elsket af mange, er spillet Fisk. Her gælder det om at samle stik, og når spillet er slut, er det den person, som har samlet flest stik, der vinder. Man samler stik ved at bede modstanderen om et kort, du selv har på hånden, og hvis modstanderen ikke har dette kort, må du fiske blandt bunken af kort på bordet. Spillet er let, og selv små børn kan være med – men har du en god hukommelse, er det en fordel.

Et andet helt klassisk kortspil er spillet 500. Det er det samme spil, som af nogle bliver kaldt Rommy, men navnet 500 er ret beskrivende, da du vinder ved at få 500 point som den første.

I 500 kan du vælge enten at tage det øverste kort fra bunken eller det som peger med billedsiden op, elre du kan vælge at trække hele bunken. Hvis du trækker hele  bunken, skal du kunne lægge et stik med tre kort ned – det kunne eksempelvis være spar 2, 3 og 4.

Hvis du gerne vil lære om reglerne for kortspil, kan du læse Regler til 500 for eksempel på linket her.