Metaldetektor

De fleste metaldetektorer benytter sig af det man kalder VLF-induktionsteknologi. Denne teknologi fungerer ved, at selve søgespolen udstyres med to elektriske induktionsspoler. Disse spoler fungerer som antenner.

Hvis der er metal i nærheden, vil metallets elektriske ledningsevne fordreje magnetfeltet. Hvis der så er tale om et jern-metal, fordrejes magnetfeltet også, men blot på en anden måde. Dette betyder med andre ord, at metaldetektoren er i stand til at skelne mellem metaller med jern og uden jern.

Den anden spole der nævnes før detekterer ændringer i magnetfeltet, der forårsages af disse metaller. Til sidst i denne proces bliver oplysningerne videresendt i form af et visuelt display eller lyd, som du naturligvis modtager. 

Regler

Ét af de mest stilte spørgsmål når det kommer til metaldetektorer er, hvor man egentlig må bruge dem henne. Egentlig er der blot en enkelt regel: Du må gå alle de steder, hvor du har fået lov til at gå.

Når det så er sagt er der nogle steder der er hyppigere valgt end andre blandt metal entusiaster. 

Marker: Nogle af de mest spændende fund er rent faktisk blevet fundet på marker. Det er derfor et oplagt sted at søge. Dette kræver dog, at du først har fået lov af lodsejeren. 

Strande: Stranden er ligeledes et fantastisk sted, at gå med en metaldetektor. Her er det ekstremt let, at grave i sandet og du kan finde mange ting. Hvis du søger på en befærdet strand kan du rent faktisk forvente at finde alt mellem 0 og 100 kroner i timen.

Skove: Det er særligt oplagt, at søge i skove hvis det er blæsevejr. Du vil nemlig opdage, at der er mere læ i skoven. Hvis der er tale om en offentlig skov er det bare med at slå dig løs.

Naturligvis findes der også områder hvor du ikke må bruge din metaldetektor. Det kan rent faktisk give bøder, at benytte din metaldetektor lige præcis i disse områder.

Gravhøje: Det er strengt forbudt, at søge og grave i grvahøje. Den eneste undtagelse af denne regel er de overpløjede gravhøje, som befinder sig midt ude på marker. 

Fredede arealer: Det siger sig selv, at du naturligvis heller ikke må bruge din metaldetektor på fredede arealer. Det betyder også at det anbefales, at du undersøger dette forud for din søgning.

Så hvis du også er klar til at gå på opdagelse med din metaldetektor, så kan du læse mere ved at følge dette link denne test.