Mange mennesker søger som myrer i en myretue mod de store byer. Men nogen gange kan det være smart at gå mod strømmen. Og selvom der er masser af fordele og gode ting ved at bo i en større by, så er der mindst lige så mange fordele ved at bå på landet.

Måske går du og overvejer, om det er på tide at rykke teltpælene op og flytte en tur ud i det grønne til et landlig liv? Eller måske er du en indædt storby-tosse, der ikke kunne forestille dig at bo mere end 10 meter fra det bedste latte-sted og at indånde luft, der lugter mere af gylle end af trafikos?

Tjah. Så er det måske ikke lige landlivet der er noget for dig, men om ikke andet kunne du måske få en forståelse for, hvorfor der er nogen, der elsker et liv på landet, ved at læse med her.

Og lad os så i øvrigt lige komme med en disclaimer:

For livet på landet er på ingen måde ren idyl. Der er masser af ting og omstændigheder at blive frustreret over i et liv på landet.

Men det hører en anden artikel til.

I dette indlæg vil vi nemlig se på et par enkelte af de mange positive ting, du får med ved at vælge Det gode liv på landet.

Ned i gear

Noget af det skønneste ved at bo på landet er at tempoet bare er et helt andet. Her er der ikke stress og jag, som man oplever i byerne, hvor folk haster fra det ene gøremål til det andet, og har kalendere, der er booket til langt ud i fremtiden.

På landet er tempoet et andet. Det er ikke bare rart – det er også utrolig sundt for dit psykiske velbefindende.

Mere for pengene

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er dyrt at bo i byen. Hvis du kigger mod en storby som København, er det ikke meget plads, du får for dine hårdt tjente penge. Og du bliver nødt til at arbejde hårdt i meget lang tid fremover, for at kunne finansiere din fine nye bolig, som du måske alligevel ikke har særlig meget tid til at være til stede i.

Hvis du køber et hus på landet, får du derimod rigtig meget mere plads for pengene – eller du kan vælge knap så meget plads, og så tilgengæld have mere plads i økonomien eller måske benytte dig af at sidde knap så stramt i det og derfor arbejde lidt mere og investere det ekstra tid i din familie eller dine fritidsaktiviteter.