Spørgsmål og svar om belægningssten

Der kan være mange spørgsmål som omhandler belægningssten. Vi har samlet en masse herunder og svaret på dem så du kan nemt kan finde løsningen på dit problem eller spørgsmål! Vi arbejder hele tiden på at udvide denne liste så hvis du har flere spørgsmål, eller har du et anden svar til en af understående spørgsmål vil vi meget gerne høre fra dig! Skriv til os på: kontakt@gaardsten.dk.

Hvordan undgår jeg ukrudt mellem fliserne?

Det er svært at helt at undgå ukrudt mellem fliserne, herunder finder du en række tiltag til at reducere mængden af ukrudt.

Fiberdug

Du kan lægge en fiberdug under stenene, og hermed sikre dig mod det ukrudt der kommer nedefra. Vær opmærksom på, at det bedste at lægge dugen under afretningslaget, da fugerne ellers ikke kan fyldes op nedefra.

Græsarmeringssten

Du kan vælge græsarmeringssten i stedet for herregårdssten eller andre fliser. Her vil ukrudtet fortsat være det, men det vil være mindre tydeligt på grund af stenenes grønne udtryk. Her kan du læse mere om græsarmeringssten.

Fugesand/stenmel

At vælge en god antigrow-fugesand er en enkel måde at reducere mængden af ukrudt mellem dine flise. Stenmel er ligeledes også godt til at holde ukrudtet væk. Det er vigtigt jævnligt at vedligeholde dine fuger.

Hvordan fjerner jeg ukrudtet, når det er kommet?

Gasbrænder

Gasbrænder er meget udbredt, og en forholdvis miljøneutral løsning. Tricket er, at du skal svitse ukrudtet og ikke brænde det helt ned. Hvis du gør sidstnævnte bevares roden fortsat, og planten kan uden videre vokse op igen. En svitsning af planten kan få cellerne i planten til at eksplodere indefra.

Sprøjtemidler

Ukrudtsbekæmpelse kan også gøres med sprøjtemidler som eksempelvis RoundUp. Disse midler forhindrer ukrudt i at vokse.

Hvad er forskellen på fliser og belægningssten?

Forskellen på havefliser og belægningssten er størrelsen, hvor havefliser har en størrelse på mindst 30 cm i bredden eller længden. En belægningssten er en mindre flise som er ideelt til at modstå et stort tryk- For at det er en belægningssten skal stenens længde divideret med stenens tykkelse være 4 cm eller derunder. Stenens areal må ikke være mere end 1 kvadratmeter.

Skal jeg bruge stabilgrus eller bundsikringsgrus?

I de fleste tilfælde er brugen af stabilgrus eller knust beton tilstrækkeligt under belægningssten, f.eks. til en evt. terrasse. Dog skal du være opmærksom på at hvis underlaget skal kunne klare tung trafik, f.eks. en indkørsel, da er det vigtigt og nødvendigt at lægge ud med et lag bundsikringsgrus.

Hvordan fjerner jeg oliepletter fra belægningssten?

Der kan dryppe olie fra bilen på belægningsstenene i indkørslen. Dette skader ikke stenene men det er ikke pænt at se på. Hvis olien stadig er våd så kan den fjernes med papir, savsmuld eller lignende. Hvis olien er trukket ned i f.eks. herregårdsstenen, da skal du vaske overfladen med  motorrens og tildække området med savsmuld eller kattegrus i mindst 24 timer.

Hvad betyder at ligge fliserne ’forbandt’?

At ligge fliser og belægningssten forbandt betyder, at de ligger forskudt af hinanden. Dette betyder at stenene og fliserne låser hinanden fast. Hvis fliser ligger i lige rækker med ubrudte fuger, vil de skride fra hinanden. Du ligger fliserne forbandt ved at starte anden række med en halv flise.

Hvordan fjerner jeg alger fra min terrasse?

Der er to måder at få alger fjernet fra en terrasse, du kan enten vælge at købe et produkt og gøre det selv, eller du kan vælge at få en professionel algebehandlingsservice til det. Det kan være et firma som Nul-Alger, eller Algekvit. Hvis du vil fjerne det selv kan du enten købe algefjerner i de store byggemarkeder, eller købe en højtryksrenser.

I samarbejde med